• Посилання скопійовано

За невиконання вимог міліціонерів підприємців хочуть штрафувати

Для посадових осіб підприємств та установ, які відмовляються від надання інформації робітникам міліції, яку ті вимагають на законних підставах, пропонують передбачити відповідальність – штрафи до 3400 грн

За невиконання вимог міліціонерів підприємців хочуть штрафувати

Народний депутат Володимир Олійник вніс до парламенту законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за невиконання законних вимог працівників міліції (реєстр. № 3160).

Документом передбачається доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення Статтею 185-13. Її пропонується викласти у такій редакції:

«Невиконання законних вимог працівників міліції щодо надання посадовими особами підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності інформації, необхідної для виконання покладених на працівників міліції обов’язків, або надання неправдивої інформації, або створення інших перешкод у доступі до інформації, право на отримання якої передбачено законом - тягне за собою накладення штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, учинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Як вказує автор проекту, на сьогодні практично в усіх регіонах країни спостерігається тенденція до збільшення кількості відмов суб'єктів господарювання у задоволенні письмових запитів органів внутрішніх справ, право на одержання інформації за якими передбачено пунктом 17 частини першої статті 11 Закону України «Про міліцію». За словами В.Олійника, однією з передумов до зростання кількості відмов у задоволені таких запитів є відсутність передбаченої законом юридичної відповідальності посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності інформації.

Тож, на думку нардепа, прийняття вказаних змін вирішить проблемне питання в діяльності міліції по відмові посадових осіб підприємств, установ і організацій у наданні інформації, що є необхідною для здійснення працівниками міліції своїх функцій.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»