• Посилання скопійовано

Автомат по продажу товарів також відноситься до РРО

Автомат повинен забезпечувати зчитування інформації з фіскальної пам'яті за допомогою сервісних технічних засобів у разі виходу з ладу інших складових частин фіскального блока

Оболонська ДПІ інформує, що відповідно до статті 2 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» автомат з продажу товарів (послуг) - реєстратор розрахункових операцій, який в автоматичному режимі здійснює видачу (надання) за готівкові кошти або із застосуванням платіжних карток, жетонів тощо товарів (послуг) і забезпечує відповідний облік їх кількості та вартості та створює контрольну стрічку в електронному вигляді.

До засобів електронних автоматів, які реалізують фіскальні функції, належать такі їх складові частини: фіскальний блок; пристрій приймання готівкових коштів і видачі здачі (за необхідності); зчитувач платіжних карток (за необхідності); пристрій відображення фіскальної інформації.

Автомат повинен забезпечувати зчитування інформації з фіскальної пам'яті за допомогою сервісних технічних засобів у разі виходу з ладу інших складових частин фіскального блока.

Автомати з продажу дозованих товарів або їх дозуючі пристрої повинні бути включені до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, допущених до застосування в Україні, і мати відповідний сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки.

Вимоги щодо реалізації фіскальних функцій електронними автоматами визначено Рішенням Державної комісії з питань впровадження електронних систем від 27.06.2002 року № 13.

Джерело: ДПІ у Оболонському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»