• Посилання скопійовано

Ощадбанк надасть майданчик, що замінить санкційний додаток 1С

Державний Ощадбанк розробляє систему, орієнтовану на обслуговування малого та середнього бізнесу. Система представляє собою просунутий інтернет-банкінг для представників МСБ

Ощадбанк надасть майданчик, що замінить санкційний додаток 1С

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний під час інтерв’ю НВ Бізнес.

Наразі ця система тестується на трьох обласних управліннях. У загальнонаціональну експлуатацію, за словами Пишного, вона буде запущена вже у найближчі кілька місяців.

«Наша система Корплайт має, у тому числі, модуль забезпечення бухгалтерського обліку. Тобто будучи нашим клієнтом, ви не просто зможете здійснювати перекази, ви можете вести свій управлінський фінансовий, бухгалтерський облік», – повідомив банкір.

Таким чином, система дасть можливість обміну даними з бухгалтерськими системами, а також вести податковий облік. Та вже до кінця 2017 року дасть можливість підприємцям відійти від використання російського програмного забезпечення для бухгалтерів 1С, яке потрапило під санкції РНБО України.

За словами Пишного, всі системи Ощадбанку протягом останніх трьох років свідомо очищувалися від зовнішнього небезпечного впливу, зокрема, російського. «Тому до цього рішення [санкції по відношенню до російських компаній та продуктів] не просто готові, ми вже давно реалізували, цю концепцію», – каже він.

****

Читайте також:

Важлива новина: усе, що ми знаємо про заборону 1С в Україні (і не тільки про них)

Я використовую 1С. Що мені тепер робити?

Спільнота 1С:Франчайзі б’є на сполох 

В СБУ пообіцяли не чіпати бізнес через користування 1С

В "1С:Підприємство" прокоментували введення санкцій (відео)

Порошенко заборонив бухгалтерську програму 1С (а ще Яндекс, Вконтакте і Mail.Ru)

Джерело: NV Бізнес

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»