• Посилання скопійовано

Заяву за ф. 5ДР надіслано через Е-кабінет: як дізнатися про готовність ідентифікаційного коду?

Після надсилання через Електронний кабінет Облікової картки за ф. №1ДР або Заяви за ф. №5ДР у відповідь надходять квитанції, які можна переглянути в меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Е-кабінету

Заяву за ф. 5ДР надіслано через Е-кабінет: як дізнатися про готовність ідентифікаційного коду?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що для включення до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків фізичній особі необхідно особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою  №1ДР, яка водночас є заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи, її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

Про зміни, які вносяться до Облікової картки за ф. №1ДР, фізичні особи повідомляють контролюючі органи шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру за формою №5ДР.

Фізичні особи – платники податків можуть подати заяви за ф. №1ДР (електронна форма F1314601), ф. №5ДР (електронна форма F1314701) та скановані копії документів засобами інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет», вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Під час заповнення Облікової картки за ф. №1ДР та Заяви за ф. №5ДР в електронному вигляді платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі.

Після надсилання через Електронний кабінет Облікової картки за ф. №1ДР або Заяви за ф. №5ДР у відповідь надходять квитанції, які можна переглянути в меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету:

  • протягом одного робочого дня – квитанція з Відповіддю №1 «Повідомлення про прийняття/неприйняття Облікової картки за ф. №1ДР (Заяви за ф. №5ДР)»;
  • у термін не пізніше трьох робочих днів – квитанція з Відповіддю №2 Фінальна «Повідомлення про результати обробки» з інформацією про реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі, яка свідчить про готовність реєстраційного номера облікової картки платника податків (присвоєння /внесення змін).

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»