• Посилання скопійовано

ФОПів передумали зобовʼязувати реєструватися в Єдиній судовій системі

Із законопроєкту №7574-д виключать положення, які передбачають обов'язковість реєстрації е-кабінету в Єдиній судовій системі для ФОПів. Для цього головою Комітету ВРУ запропоновано врахувати окремі правки

ФОПів передумали зобовʼязувати реєструватися в Єдиній судовій системі

Наприкінці травня комітет Верховної Ради України з питань правової політики на своєму засіданні переглянув висновки Комітету від 03 квітня та від 19 квітня 2023 року до проєкту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами – підприємцями (реєстр. №7574-д), прийнятого за основу.

З метою виключення із законопроєкту положень, які передбачають обов'язковість реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі) для фізичних осіб - підприємців, головою Комітету запропоновано врахувати окремі правки, подані суб'єктами законодавчої ініціативи. 

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроєкт за реєстр. №7574-д у другому читанні та в цілому у редакції, запропонованій Комітетом.

Нагадаємо, що саме цим законопроєктом планували зобов'язати фізичних осіб - підприємців обов'язково реєструвати свої електронні кабінети в ЄСІТС протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності відповідним Законом. Про це ось тут.

***

Читайте також: Юросіб та ФОПів зобовʼяжуть реєструватися в Єдиній судовій системі

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»