• Посилання скопійовано

Скасування токенів з 31 грудня: Уряд приводить нормативку у відповідність до законодавства

За ухваленою постановою КМУ фізичні та юридичні особи зможуть використовувати ЕЦП, не зберігаючи його на захищеному носії. Замість КЕПу тепер можна буде використовувати УЕП, якщо Законом не вимагається інше

Скасування токенів з 31 грудня: Уряд приводить нормативку у відповідність до законодавства

Кабінет Міністрів України приводить нормативні документи у відповідність до законодавства, яке почне діяти з 31 грудня.

Про це розповіло Мінцифри на своєму сайті. Нагадаємо, що саме з цієї дати токени вже назавжди стануть необовʼязковими для застосування юрособами та ФОПами.

12 грудня Кабмін ухвалив постанову, яка унормовує технічні вимоги до створення та перевірки вдосконалених електронних підписів чи печаток. Це дозволить використовувати такі підписи для отримання електронних послуг на постійній основі. Використання кваліфікованого е-підпису більше не вимагатиметься. 

Раніше вдосконалені електронні підписи та печатки використовували тимчасово в межах експерименту на період воєнного стану.

Постанова значно спростить отримання та використання вдосконалених електронних підписів. Замість КЕПу тепер можна буде використовувати УЕП, якщо законом не вимагається інше.

Крім того, фізичні та юридичні особи зможуть використовувати електронний підпис, не зберігаючи його на захищеному носії.

Це, зокрема, дасть змогу забезпечити безперебійне функціонування електронного документообігу та перевірки користувачів.Постанова також допоможе гармонізувати українське законодавство у сфері електронних довірчих послуг з європейським.

***

Читайте також:

Токени для бізнесу не є обов’язковими: аналіз Закону № 2918

 

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»