• Посилання скопійовано

Коли запрацює Е-кабінет військовозобов'язаного: подробиці від Міноборони

За словами заступниці міністра оборони України, Електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку другого кварталу 2024 року. Але про повістки у цьому реєстрі поки що не нічого відомо

Коли запрацює Е-кабінет військовозобов'язаного: подробиці від Міноборони

«Ми зможемо, скажімо так, перший етап – запровадження функціонала електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного. Тобто це буде можливість актуалізувати свої дані. Буде надано період, щоб військовозобов'язаний ці дані актуалізував, надав останні достовірні дані. І далі вже ТЦК будуть використовувати ці дані у своїй щоденній роботі», – розповіла заступниця міністра.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони України Катерину Чорногоренко в ефірі телемарафону.

При цьому Чорногоренко не відповіла прямо на запитання, чи будуть в е-кабінеті військовозобов'язаного повістки, але сказала: «Повістки – це питання, яке буде розглядатися в рамках так званого "мобілізаційного" закону»

Вона також зазначила, що верифікацію в реєстрі «Оберіг» вже проведено.

«Ми верифікували дані й трансформували паперові дані в цифрові. Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була наявна в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаних прибути в ТЦК», – додала Чорногоренко.

 

Коли е-кабінет стане доступним для українців?

За словами заступниці міністра оборони, електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку другого кварталу цього року.

«Як тільки закон набуде чинності по факту ми можемо приступити до цієї роботи. І в другий квартал можемо надати такий функціонал», – зазначила Чорногоренко.

***

Читайте також: УВАГА! ВРУ підтримала в цілому запровадження е-реєстру військовозобов'язаних

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»