• Посилання скопійовано

Мінфін оновив план рахунків бухобліку для бюджетних установ

Мінфін затвердив нормативно-правові акти з бухгалтерського обліку бюджетних установ

Мінфін оновив план рахунків бухобліку для бюджетних установ

Мінфін наказом від 26.06.2013 р. №611 затвердив:

1. План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ;

2. Положення з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ;

3. Положення з бухгалтерського обліку фінансових інвестицій бюджетних установ.

План рахунків визначає склад рахунків і субрахунків, які застосовуються бюджетними установами.

Бюджетні установи можуть вводити нові субрахунки (рахунки другого, третього порядків) із збереженням кодів (номерів) субрахунків цього Плану рахунків.

Положення з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ визначає методологічні засади формування у бухгалтерському обліку інформації про основні засоби, інші необоротні матеріальні активи, нематеріальні активи та незавершене капітальне будівництво. 

Облік необоротних активів ведеться в гривнях без копійок. Сума копійок, сплачених за придбання необоротних активів, відноситься на фактичні видатки установи.

Суми ПДВ, які сплачуються при отриманні (купівлі) необоротних активів, не враховуються до вартості необоротних активів і відносяться на фактичні видатки за кодом економічної класифікації видатків бюджету, що призначений для придбання цих активів, або відносяться до податкового кредиту.

Податки та збори, інші послуги та інші видатки, які сплачуються при придбанні, не збільшують вартості необоротних активів, а відносяться на фактичні видатки установи.

Положенням з бухобліку фінансових інвестицій регламентується бухоблік інформації про фінансові інвестиції та її розкриття у фінзвітності.

 

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»