• Посилання скопійовано

Зміни до деяких Положень (стандартів) бухгалтерського обліку

Внесено зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку

Зміни до деяких Положень (стандартів) бухгалтерського обліку

Міністерство фінансів наказом від 27.06.2013 р. №627 внесло зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку. Зміни, зокрема внесено до:

Зміни, зокрема, внесено до: 

1. Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 19 "Об'єднання підприємств";

Уточнено, якщо об'єднання підприємств та/або видів їх господарської діяльності здійснюється поетапно, покупець оцінює фінансові інвестиції в об'єкті придбання за їх справедливою вартістю на дату придбання та відображає суму зміни вартості відповідно у складі доходів або витрат.

2. Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 10 "Дебіторська заборгованість";

Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом включає заборгованість фінансових і податкових органів, а також авансові платежі, переплату за податками і зборами, іншими платежами до бюджету та відображається в балансі із виділенням заборгованості з податку на прибуток.

3. Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 8 "Нематеріальні активи";

4. Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 15 "Дохід";

5. Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 11 "Зобов'язання";

6. Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженій наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 року №291.

Крім цього, в Інструкції про застосування Плану рахунків бухобліку підприємств передбачено, що на рахунках третього класу «Кошти, розрахунки та інші активи" відображаються також електронні гроші. 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»