• Посилання скопійовано

Мінфін підкоригує НП(С)БО та інші нормативно-правові акти з бухобліку

Оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку»

Мінфін підкоригує НП(С)БО та інші нормативно-правові акти з бухобліку

7 серпня Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку» (завантажити).

Перелік змін можна переглянути тут.

Проектом наказу пропонується внести зміни до НП(С)БО та інших нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку шляхом їх приведення у відповідність до законодавства, зокрема:

  • зміни назви положень (стандартів) бухгалтерського обліку на НП(С)БО відповідно до Закону;
  • виключення норми щодо непоширення зазначених актів на банки, оскільки банки для ведення бухгалтерського обліку застосовують МСФЗ; 
  • уточнення відображення сум заборгованості власників (учасників) за внесками до статутного капіталу в фінансовій звітності мікропідприємства.

Також проектом наказу пропонується привести у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств відображення в бухгалтерському обліку відстрочених податкових активів і відстрочених податкових зобов’язань шляхом внесення змін до П(С)БО  17 «Податок на прибуток».

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до проекту можна надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11, e-mail: kovtun@minfin.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»