• Посилання скопійовано

Вплив змін валютних курсів: оприлюднено проєкт змін до НП(С)БО 21

Проєктом наказу Мінфіну НП(С)БО 21 приводиться у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств і МСБО 21 у частині формування у бухобліку інформації про операції в іноземних валютах

Вплив змін валютних курсів: оприлюднено проєкт змін до НП(С)БО 21

12 вересня 2024 року Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про внесення змін до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 “Вплив змін валютних курсів”» (завантажити).

Його підготовлено з метою приведення деяких норм НП(С)БО 21 у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств і МСБО 21 у частині формування у бухобліку інформації про операції в іноземних валютах.

Зокрема, прописано, що основною характеристикою монетарної статті є право отримувати (або зобов’язання надати) фіксовану (або визначену) суму грошей або їх еквівалентів. А основною характеристикою немонетарної статті є відсутність права отримувати (або зобов’язання надати) фіксовану (або визначену) суму грошей або їх еквівалентів.

У разі затверження наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

А поки що зауваження та пропозиції до проєкту наказу мможна надавати протягом  10 робочих днів з дня його оприлюднення на вебсайті Мінфіну у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11,  e-mail: y.shevchuk@minfin.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»