• Посилання скопійовано

Вплив змін валютних курсів: внесено зміни до НП(С)БО 21

НП(С)БО 21 приведено у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств і МСБО 21 у частині формування у бухобліку інформації про операції в іноземних валютах

Вплив змін валютних курсів: внесено зміни до НП(С)БО 21

Мінфін наказом від 24.09.2024 №460 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 08.10.2024 за №516/42861) вніс зміни до Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 21 «Вплив змін валютних курсів»”.

Зроблено це з метою приведення деяких норм НП(С)БО 21 у відповідність до вимог МСФЗ для малих та середніх підприємств і МСБО 21 у частині формування у бухобліку інформації про операції в іноземних валютах.

Уточнено, що операції в іноземній валюті під час первісного визнання відображаються у валюті звітності шляхом перерахунку суми в іноземній валюті із застосуванням валютного курсу на початок дня, дати здійснення господарської операції (дати визнання активів, зобов’язань, власного капіталу, доходів і витрат). Підприємство може операції з безготівкових розрахунків в іноземній валюті відображати у валюті звітності в сумі, визначеній в документах банку, з урахуванням особливостей застосування банком валютного курсу на дату здійснення господарської операції.

Також прописано, що основною характеристикою монетарної статті є право отримувати (або зобов’язання надати) фіксовану (або визначену) суму грошей або їх еквівалентів. А основною характеристикою немонетарної статті є відсутність права отримувати (або зобов’язання надати) фіксовану (або визначену) суму грошей або їх еквівалентів.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 09.10.2024 не опублікований.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/П(С)БО і план рахунків

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «П(С)БО і план рахунків»