• Посилання скопійовано

НБУ розширив з 1 липня можливості використання корпоративних карток

Постановою НБУ від 25.06.2021 р. №60 (яка набрала чинності з 1 липня) осучаснено порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх використання

НБУ розширив з 1 липня можливості використання корпоративних карток

Національний банк України розширив можливості застосування бізнесом корпоративних платіжних карток (електронних платіжних засобів). Для цього регулятор осучаснив порядок емісії платіжних карток і здійснення операцій з їх використанням.

Зокрема, для популяризації використання корпоративних платіжних карток Національний банк:

  • надав право бізнесу (суб’єкту господарювання) самостійно визначати осіб, які мають право використовувати корпоративні платіжні картки, емітовані до його рахунку;
  • розмежував відповідальність суб’єкта господарювання та держателя корпоративної платіжної картки.

Крім того, регулятор:

  • спростив отримання платіжної картки довіреною особою/представником фізичної особи-власника рахунку;
  • визначив, що переказ ініційований з використанням платіжної картки (електронного платіжного засобу) є безготівковим розрахунком.

Такі зміни передбачені постановою Правління НБУ від 25.06.2021 р. №60 «Про затвердження Змін до Положення про порядок емісії електронних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням», що набирає чинності з 01 липня 2021 року.

Національний банк очікує, що норми цього документа сприятимуть ширшому використанню корпоративних (бізнесових) платіжних карток та збільшенню обсягів безготівкових розрахунків.

***

Читайте також: Корпоративна картка на підприємстві: які податкові та облікові моменти?

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Облік окремих операцій»