• Посилання скопійовано

Як фінустановам подати фінзвітність за МСФЗ за 2019 рік?

Направляти фінзвітність за МСФЗ до Нацкомфінпослуг за 2019 рік слід з використанням веб-інтерфейсу доступу до спеціалізованого ПЗ, який розміщений на офіційному сайті Нацкомфінпослуг

Як фінустановам подати фінзвітність за МСФЗ за 2019 рік?

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг розповідає, що відповідно до ч. 2 та 5 ст. 12-1 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та п. 2 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. №419, всі фінансові установи складають і подають фінансову звітність на основі таксономії фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері бухгалтерського обліку.

Міністерством фінансів України на своєму офіційному вебсайті за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/zagalni-rozjasnennja-fin-zvitnosti розміщено «Роз’яснення щодо складання фінансової звітності за таксономією фінансової звітності за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі за 2019 рік та проміжної фінансової звітності в 2020 році».

У зв’язку з цим Нацкомфінпослуг повідомляє, що фінансові установи подають фінансову звітність за 2019 рік до Нацкомфінпослуг у порядку та строки, визначені нормативно-правовими актами Нацкомфінпослуг/Держфінпослуг, з використанням вебінтерфейсу доступу до спеціалізованого програмного забезпечення, який розміщений на офіційному вебсайті Нацкомфінпослуг, за формами, затвердженими наказом Мінфіну від 07.02.2013 р. №73 «Про затвердження Національного положення (стандарту) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності».

Разом з тим звертаємо увагу, що 16.01.2020 Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», реєстраційний номер №1209-1, яким передбачено відтермінування подання фінансової та консолідованої звітності, складеної на основі таксономії за міжнародними стандартами підприємствами, які зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти.

За інформацією з офіційного вебпорталу Верховної Ради України, Закон готується для передачі на підпис.

***

Читайте також: Фінзвітність-2019 за МСФЗ: хто, коли і як складає?

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»