• Посилання скопійовано

Профспілки нагадали Комітету Гетманцева про неприйняту ВРУ щомісячну єдину звітність

СПО об’єднань профспілок звернувся до Комітету з податкової політики з проханням прискорити розгляд законопроєкту №6120 щодо подання єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО й ВЗ та рекомендувати ВРУ його ухвалення. Наразі нічого не змінилося, тому подаємо її щокварталу

Профспілки нагадали Комітету Гетманцева про неприйняту ВРУ щомісячну єдину звітність

СПО об’єднань профспілок звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань фінансової, податкової та митної політики з проханням прискорити розгляд законопроекту №6120 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» та рекомендувати парламенту його ухвалення.

На переконання профспілок, це дозволить врегулювати низку проблем, що виникають при призначенні виплат у системі соціального страхування, через запровадження з січня минулого року замість щомісячної щоквартальної звітності зі сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску, адже збільшення термінів подання і опрацювання зазначеної звітності призводить до подовження термінів призначення та перерахунку пенсій, а в окремих випадках навіть до недоотримання належної суми пенсії.

За висновками фахівців Управління соціального страхування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ, врегулювати ці проблеми можна шляхом відновлення щомісячної звітності. СПО об’єднань профспілок вже звертався до Мінсоцполітики з пропозицією розробити необхідні законодавчі зміни. У відповідь урядовцями було розроблено та внесено на розгляд ВР законопроект №6120 для забезпечення своєчасності і повноти нарахування пенсій та інших страхових виплат.

Парламентський Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики поінформував, що пропозиції СПО профспілок доведені до народних депутатів України для використання та врахування їх у подальшій законотворчій роботі.

Від редакції: Зауважимо, що наразі діють норми ПКУ та форма єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ для щоквартального її подання. Тобто як протягом 2021 року, так й поки у 2022 році податкові агенти мають подавати її за підсумками кожного кварталу протягом 40 к.дн. 

***

Читайте також:

***

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»