• Посилання скопійовано

З 12 березня діє оновлена методика оцінки майна: набрала чинності Постанова №272

Постановою №272 передбачено, що застосування Методики оцінки майна поширюється на правовідносини, які пов'язані з оцінкою майна держпідприємств при внесенні до статутного капіталу госптовариства

З 12 березня діє оновлена методика оцінки майна: набрала чинності Постанова №272

Методику оцінки землі змінили, щоб забезпечити реалізацію положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення державної власності» від 27.07.2023  № 3272-IX.

Так, Постановою №272 внесено зміни до Методики оцінки майна №1891. Зокрема, передбачено, що застосування Методики оцінки майна поширюється на правовідносини, які пов'язані з оцінкою майна держпідприємств при внесенні до статутного капіталу господарського товариства, а також під час реорганізації шляхом перетворення державних підприємств в господарські товариства. 

Також визначили порядок оцінки майна, враховуючи обмеження внесення земділянок сільськогосподарського призначення до статутного капіталу господарського товариства, якщо засновником такої компанії є державний орган приватизації.

Ці зміни почали діяти з 12 березня.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»