• Посилання скопійовано

Кабмін спрощує документацію строгої звітності

Кабінет міністрів на засіданні 25 липня схвалив зміни до проекту Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів і бланків документів суворого обліку або звітності", розроблені Міністерством юстиції

За словами керівника відомства Олександра Лавриновича, запропоновані зміни спрямовані на спрощення та здешевлення процедур, пов'язаних з реалізацією прав, свобод і обов'язків громадян, і посилення прозорості здійснення таких процедур, повідомили в прес-службі Міністерства юстиції.

Для цього пропонується внести зміни в 24 законодавчі акти, які виключать положення, що визначають деякі документи і бланки, як документи суворого обліку, звітності та фінансової звітності.

Виготовлення таких документів і бланків документів є витратною процедурою, яка до того ж підлягає ліцензуванню. Зазначене впливає на їх вартість, видачу та послуги. Відповідні витрати нерідко є невиправданими. Вони не гарантують сумірного захисту від протиправних посягань на права або власність кінцевого споживача, сказав міністр.

Законопроект є регуляторним актом і матиме позитивний вплив на забезпечення прав та інтересів суб'єктів господарювання. Виключення із законодавчих актів зазначених положень сприятиме спрощенню умов провадження господарської діяльності.

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»