• Посилання скопійовано

Для транспортування горілки треба мати ТТН

Лист ДПСУ від 20.08.2012 р. №1088/0/71-12/15-5217 «Про документальне оформлення транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів»

ДПСУ у листі №1088/0/71-12/15-5217 зазначає, що транспортування горілки та лікеро-горілчаних виробів, відвантажених з акцизного складу підприємства, на якому виробляються горілка та лікеро-горілчані вироби, без товарно-транспортних накладних з відміткою представника органу ДПС на акцизному складі забороняється (п. 230.18 ПКУ).
При відвантаженні спирту представник органу ДПС робить відмітку на товарно-транспортній накладній про погодження його відпуску шляхом проставляння штампа «Виїзд дозволено» та особистого підпису (п. 2.4 та 2.8 р. II Порядку роботи представників органів державної податкової служби на акцизних складах та податкових постах, затвердженого наказом ДПАУ від 11.01.2011 р. №14).
Отже, представники органу ДПС на акцизних складах та податкових постах при виконанні службових обов'язків в обов'язковому порядку користуються бланком товарно-транспортної накладної на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв, форма якого затверджена наказом Мінтрансзв'язку від 28.04.2005 р. №154.
Щодо форми товарно-транспортних накладних, то функцію формування щоквартальних заявок на виготовлення бланків ТТН на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв згідно із замовленнями суб'єктів підприємницької діяльності, які мають відповідні ліцензії на виробництво та торгівлю зазначеною продукцією, покладено на Мінагрополітики (п. 4 постанови КМУ від 17.06.2004 р. №786).
Мінагрополітики затверджено технічний опис ТТН на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв нового зразка.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»