• Посилання скопійовано

Бланки складських документів на зерно не є документами суворої звітності

Держпідприємництво підтримує ідею спрощення порядку замовлення підприємцями бланків складських документів на зерно та здешевлення їх вартості

Бланки складських документів на зерно не є документами суворої звітності

Відповідний проект наказу розроблений Мінагрополітики України з метою приведення ряду актів у відповідність до Закону України від 02.10.2012 року № 5316-VI норм «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів та бланків документів суворого обліку та звітності», який набув чинності у листопаді 2012 року. Свого часу Держпідприємництво України погодило законопроект без зауважень.

Даним проектом наказу пропонується:

- скасувати використання голографічного захисного елементу на бланках складських документів на зерно;

- вилучити норму наказу № 198 від 27.06.2003 року, згідною з якою бланки складських документів на зерно є бланками суворої звітності.

Таким чином, прийняття згаданого проекту дозволить сформувати єдиний підхід до порядку обігу складських документів на зерно, а також усунути законодавчу колізію норм діючих наказів Мінаграрополітики України № 247 від 06.06.2005 року та № 198 від 27.06.2003 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»