• Посилання скопійовано

І знову зміни у формах реєстраційних карток

Лише на днях набрали чинності останні зміни до форм реєстраційних карток, як Мін'юст уже не забарився з черговою порцією змін

І знову зміни у формах реєстраційних карток

Мін'юст наказом від 30.07.2014 р. № 1240/5 вніс чергові зміни до деяких форм реєстраційних карток, затверджених наказом Міністерства юстиції від 14 жовтня 2011 року № 3178/5.

Нагадаємо, що лише нещодавно ці форми уже оновлювалися (наказ від 18.06.2014 р. № 966/5). Зокрема, форми було доповнено новим розділом "Спосіб повідомлення суб’єктів господарювання про результати розгляду державним реєстратором поданих ними документів" ( смс-повідомлення чи електронною поштою) (див. "Форми реєстраційних карток поповняться новим розділом"). Ці зміни набрали чинності 11 серпня, і ось уже Мін'юст підготував чергові нововведення.

Цього разу зазнали змін форми 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 та 12.

Найбільше коригувань внесено в форму реєстраційної картки на проведення держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособи - підприємця за її або судовим рішенням, що не пов'язано з банкрутством (форма 12). Зокрема, з неї вилучено слова щодо підтвердження особистим підписом здійснення підприємцем усіх  передбачених законодавством дій стосовно порядку припинення підприємницької діяльності, включаючи завершення розрахунків з кредиторами (у тому числі із сплати податків, зборів, обов’язкових платежів, ЄСВ, страхових коштів до ПФУ та фондів соцстраху). 

Зміни у решті форм переважно суто косметичні. Наприклад, назву поля «Найменування юридичної особи" у формах 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8  змінено на "Назва юридичної особи". У формі 12 виправлено описку щодо судового рішення про припинення фізособи — підприємця, що не пов’язане з банкрутством (в попередній редакції було "юридичної особи").

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування (заплановене в "ОВУ" № 64 від 19.08.2014 р.). З цього дня і потрібно буде застосовувати оновлені форми реєстраційних карток.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»