• Посилання скопійовано

Відображати в обліку операції можна буде за первинними документами з неістотними недоліками. Проект Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку

Відображати в обліку операції можна буде за первинними документами з неістотними недоліками. Проект Мінфіну

21 травня 2018 року Міністерство фінансів оприлюднило на своєму веб-сайті проект наказу  «Про затвердження Змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку» (завантажити). 

Зміни підготовлено з метою реалізації норм Закону № 2164-VIII. Зокрема, пропонується внести зміни до Положення в частині:

1) неістотних недоліків в документах, які містять відомості про господарську операцію.  Але такі недоліки не повинні перешкоджати можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції. До того ж первинні документи мають містити в обов'язковому порядку відомості про дату складання документа, назву підприємства, від імені якого складено документ, зміст та обсяг господарської операції тощо;

2) уточнення щодо особи, яка забезпечує ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів у письмовій та/або електронній формі за адресою:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ, вул. Межигірська, 11,
  • e-mail: y.shevchuk@minfin.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»