• Посилання скопійовано

Зміняться форми товарно-транспортних накладних на алкоголь

У новій редакції пропонується викласти Інструкцію про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв та відповідні форми ТТН

Зміняться форми товарно-транспортних накладних на алкоголь

ДРСУ оприлюднила проєкт наказу Мінрегіону “Про внесення змін до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 28 квітня 2005 року № 154”. Ним пропонується викласти у новій редакції:

  • Інструкцію про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв;
  • форми товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового (№1-ТН/спирт/), високооктанових кисневмісних домішок (№1-ТН /вкд/), алкогольних напоїв (№1-ТН /алкогольні напої/).

На сьогодні деякі норми Інструкції є застарілими, що ускладнює для вантажовідправників оформлення товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв. Причини цього також полягають у тому, що до положень Інструкції та Форм ТТН останні зміни було внесено ще у 2013 році.

Зокрема, проєкт акта розроблено на виконання пункту 2 розділу ІІ Закону України від 03.06.2021 № 1534-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», яким, зокрема, впроваджується низка термінів, визначення яких на сьогоднішній день законодавчо не закріплене, а саме стаття 1 Закону України «Про автомобільний транспорт» доповнюється новими термінами, такими як «вантажовідправник», «вантажоодержувач», «товарно-транспортна накладна» тощо, а стаття 48 – новими положеннями щодо обов’язкових реквізитів, які зазначаються у товарно-транспортній накладній.

У зв’язку із цим й виникла необхідність приведення термінів та понять, що вживаються в Інструкції про застосування форм товарно-транспортних накладних на переміщення спирту етилового, високооктанових кисневмісних домішок та алкогольних напоїв, а також форм ТТН у відповідність до Закону.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Первинні документи, типові форми

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Первинні документи, типові форми»