• Посилання скопійовано

Відображення новорічних подарунків у формі №1ДФ

Наше підприємство отримало дитячі новорічні подарунки у районній виконавчій дирекції відділення Фонду соціального страхування на підставі довіреності за накладною та відповідно до поданої ним заявки щодо виділення новорічних подарунків для дітей застрахованих осіб. Чи відображається вартість таких подарунків у формі 1ДФ та за якою ознакою?

Підпунктом 65.1.39 статті 165 ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями визначено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків, якщо їхня вартість не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати (з розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, тобто в 2012 році — 536,5 грн, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Згідно з пп. «б» п. 176.2 статті 176 ПКУ вищезазначені доходи, отримані платниками податку, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку за формою №1ДФ, відповідно до наказу ДПС України від 24.12.10 р. №1020.

Новорічні подарунки, вартість яких не перевищує 50 відсотків мінімальної заробітної плати, відображаються у ф. №1ДФ за ознакою доходу «160», у разі перевищення такої суми — за ознакою «126».

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»