• Посилання скопійовано

Документ з ознакою «Звітний новий» може бути подано лише за наявності документа з ознакою «Звітний»

8 лютого в електронному вигляді було подано декларацію з прибутку. У ній було допущено помилку, а саме: забули надіслати один з додатків (ІД). 9 лютого надіслали нову декларацію (на кожному з додатків та на самій декларації проставляється відповідна позначка Х — «Новий звітний»). Декларацію не прийняли, аргументуючи це тим, що спочатку потрібно було надіслати додаток, якого бракувало, з позначкою «Звітний», а вже потім подати «Новий звітний». Запитання: чи є дії податкових інспекторів правомірними?

Відповідно до абз. 3 п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу України додатки до податкової декларації є її невід’ємною частиною.

До реалізації можливості «пакетного» надання податкової звітності (податкова декларація (розрахунок) разом з додатками надається як один документ) кожен документ надсилається окремо.

Документ з ознакою «Звітний новий» має статус уточнюючого документа і може бути поданий лише за наявності документа, який він уточнює, з ознакою «Звітний».

За матеріалами Інтернет-конференції голови ДПС в Одеській області Олександра Чернобая

 

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»