• Посилання скопійовано

Пропуски в декларації з ПДФО: чи застосовується відповідальність?

Чи застосовується відповідальність до фізичної особи, яка в податковій декларації про майновий стан і доходи та/або додатках до неї, не заповнила рядки та розділи, які не впливають на сплату податку?

Пропуски в декларації з ПДФО: чи застосовується відповідальність?

Відповідь. Форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкція з її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 07.11.11 № 1395 (далі – Інструкція). У Декларації та додатках до неї зазначаються всі передбачені в ній відомості (показники), крім випадків, прямо визначених у декларації та/або додатках до неї (п.4 р. ІІ Інструкції).

Згідно із ст.164 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 року №8073-X із змінами та доповненнями неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи, коли подання є обов’язковим, чи включення до декларацій перекручених даних, тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн. до 136 грн.).

Дії, передбачені ч.1 цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 136 грн.).

Отже, у разі не заповнення в податковій декларації про майновий стан і доходи та/або додатках до неї всіх відомостей, в тому числі, які не впливають на розрахунок податкових зобов’язань, визначених Інструкцією щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, до платника податку застосовується адміністративна відповідальність.

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»