• Посилання скопійовано

Роз'яснено, як заповнювати форму статспостереження №1-ціни (житло)

Держстат надав роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження №1-ціни (житло) "Звіт про ціни на ринку житла"

Роз'яснено, як заповнювати форму статспостереження №1-ціни (житло)

Роз'яснення містять інформацію щодо показників та змісту форми держстатспостереження №1-ціни (житло) "Звіт про ціни на ринку житла".

Головною метою спостереження є отримання даних щодо зміни цін на ринку житла для розрахунку індексів цін на первинному та вторинному ринку.

Показники звіту №1-ціни (житло) відображають дані первинних облікових документів: договір купівлі, продажу житла, який оформлений в установленому законодавством порядку.

Показники форми №1-ціни (житло)

Графа 1 містить дату купівлі, продажу житла, яка співпадатиме з датою проведення угод купівлі, продажу житла у кожному звітному періоді.

Графа 2 містить інформацію щодо видів ринків житла, де здійснювалася купівля, продаж житлової нерухомості.

Графа 3 включає види будинків, у яких відбувається угода купівлі, продажу житла. Обстеженню підлягають цегляні будинки (код 2.1), будинки з монолітного бетону та інших стінових матеріалів (код 2.2).

Графа 4 містить інформацію щодо типу споживчих якостей житла

Графа 5 містить ціну одного квадратного метра загальної площі житла в гривнях з урахуванням податку на додану вартість та інших податків за підсумками угод з купівлі, продажу житла у звітному періоді.

Графа 6 включає загальну площу проданого, купленого житла у звітному періоді (Роз’яснення Держстату від 30.12.2013 р. №18.1-12/40).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»