• Посилання скопійовано

Маєш більше п’яти найманих працівників - звітуєш електронно

Звітність роботодавців, які використовують працю більш ніж п’яти найманих працівників, має надходити до контролюючого органу виключно в електронному вигляді

Маєш більше п’яти найманих працівників - звітуєш електронно

В Державній податковій інспекції у м. Сумах повідомляють, що з 1 квітня 2014 року набрав чинності наказ Міністерства доходів і зборів України від 21.01.2014 № 49 «Про затвердження форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма N 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку».

Відтепер податковий розрахунок подається податковими агентами в один із таких способів:

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

-  на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

-  на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п'яти.

Акцентуємо вашу увагу на тому, що головні законодавчі зміни стосуються роботодавців, які використовують працю більш ніж п’яти найманих працівників. Передбачається, що звітність зазначеної категорії платників податків має надходити до контролюючого органу виключно в електронному вигляді.

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»