• Посилання скопійовано

Роз'яснено, як заповнювати форму статзвітності №1-ціни (житло)

Роз'яснено, як заповнювати форми державного статистичного спостереження №1-ціни (житло) "Звіт про ціни на ринку житла"

Роз'яснено, як заповнювати форму статзвітності №1-ціни (житло)

Держстат у роз'ясненні від 07.07.2014 р. №18.1-12/16 зазначив, що показники звіту №1-ціни (житло) відображають дані первинних облікових документів: договорів купівлі-продажу житла.

Заповнення форми №1-ціни (житло)

Спостереження за змінами цін на первинному та вторинному ринку житла проводиться в міських поселеннях усіх регіонів країни. Об'єктом спостереження виступає житло у багатоквартирних будинках.

Звіт про ціни на ринку житла складається з двох розділів: I - Первинний ринок житла, II - Вторинний ринок житла.

Первинний ринок житла - це ринок, на якому здійснюється передача у власність нового (щойно збудованого) житла на платній основі. Права на реалізацію житла на первинному ринку мають юридичні особи, які офіційно уповноважені здійснювати послуги з купівлі, продажу житла.

Вторинний ринок житла - це ринок, на якому здійснюється передача у приватну власність на платній основі житла, що знаходиться у приватній або державній власності та має певний ступінь зносу в результаті його експлуатації. Власниками житла на вторинному ринку можуть виступати юридичні та фізичні особи.

У рядку 101 розділу I та рядку 201 розділу II заповнюються графи (ціна 1 м2 загальної площі житла та загальна площа житла), які відповідають договору купівлі-продажу квартири (з кількістю кімнат (однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні) та виду будинків (цегляні, з монолітного бетону та інших стінових матеріалів). Якщо було продано більше, ніж одна квартира кожного виду, то відповідні дані заповнюються у рядках 102, 103 і т. д. розділу I та рядках 202, 203 і т. д. розділу II.

Графи 1, 3, 5, 7, 9, 11 розділів I та II містять ціну за один квадратний метр загальної площі квартири в гривнях (цілим числом) за звітний період, яка відповідає ціні, зазначеній у договорі купівлі-продажу квартири.

Графи 2, 4, 6, 8, 10, 12 розділів I та II включають загальну площу квартири в квадратних метрах (з одним десятковим знаком після коми) за звітний період, яка відповідає загальній площі квартири, зазначеній у договорі купівлі-продажу квартири.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»