• Посилання скопійовано

Термін подання розрахунку частини чистого прибутку держпідприємствами у 2016 році

Позиція податківців залишилася незмінною: термін подання розрахунку частини чистого прибутку - щокварталу

Термін подання розрахунку частини чистого прибутку держпідприємствами у 2016 році

ДФСУ у листі від 01.04.2016 р. №11240/7/99-99-15-02-02-17 повідомила, що позиція податківців стосовно терміну подання розрахунку частини чистого прибутку (доходу) була викладена у листі від 19.08.2015 р. №30946/7/99-99-15-02-02-17 та залишається незмінною.

Нагадаємо, що  у цьому листі ДФС зазначила, що показники частини чистого прибутку (доходу) розраховуються на основі даних бухгалтерського обліку. Нормативно-правовими актами з питань бухгалтерського обліку покладено на суб’єктів господарювання обов’язок щодо формування та подання фінансової звітності за результатами квартального та річного звітного періоду.

ПКУ не регулює порядок відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями і тому зміни в адмініструванні прибутку підприємств не впливають на цей порядок. При цьому частина чистого прибутку (доходу) сплачується державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями до державного бюджету наростаючим підсумком за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності.

Таким чином, і розрахунок такого платежу платник зобов’язаний здійснювати за результатами квартального звітного періоду. Враховуючи вищезазначене, базовим звітним періодом для нарахування та сплати цього платежу є календарний квартал.

Нещодавно ДФС також розповіла про розмір відрахувань до держбюджету частини чистого прибутку (доходу) у 2016 році та про відповідальність за несплату частини чистого прибутку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»