• Посилання скопійовано

Відображаємо фінансові санкції за результатами перевірок у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Фонд з ТВП роз'яснив, як відобразити у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП фінансові санкції за результатами перевірок та нагадав про адмінвідповідальність посадових осіб за несвоєчасне подання/неподання цього звіту

Відображаємо фінансові санкції за результатами перевірок у звіті за формою №Ф4-ФСС з ТВП

Відображення фінансових санкцій за результатами перевірок у звіті за формою №Ф4- ФСС з ТВП здійснюються відповідно  до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, а саме:

-   у рядку 4 „Підлягає перерахуванню за результатами перевірок” відображаються суми донарахованих страхових внесків за період діяльності страхувальника до 01.01.2011, пені та штрафів, нарахованих спеціалістами органу Фонду за результатами перевірки страхувальника, за винятком адміністративних стягнень, застосованих до страхувальника відповідно до чинного законодавства, а також суми неправомірно витрачених страхових коштів;

-   у рядку 17 „пені” відображаються суми перерахованої пені, нарахованої спеціалістами органу Фонду за результатами перевірки та нарахованої страхувальником самостійно за період до 01.01.2011;

-   у рядку 18 „штрафів” відображаються суми перерахованих штрафів, нарахованих спеціалістами органу Фонду за результатами перевірки страхувальника (за винятком адміністративних стягнень);

-   у рядку 19 „неправомірно витрачених коштів” відображається перерахована сума неправомірно витрачених страхувальником коштів, виявлених спеціалістами органу Фонду за результатами перевірки.

Звіт заповнюється у гривнях з копійками. Термін подання звітів для страхувальників, які мали рух по коштах Фонду, настає з 1 по 20 число наступного за звітним періодом місяця. Базовим звітним періодом є квартал.

Граничний термін подання звітності за I квартал 2016 року - 20 квітня (від ред.)

За несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності по коштах Фонду, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів на посадових осіб підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, накладається штраф в розмірі та порядку, передбаченими чинним законодавством.

Рекомендації Фонду з ТВП щодо заповнення цього звіту читайте тут >>>

Про нюанси подання звітності за формою №Ф4-ФСС з ТВП в електронній формі читайте тут>>

Типові помилки в оформленні заяв-розрахунків та звітності Ф.4-ФСС з ТВП >>>

 

Усі новини на тему >>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»