• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати нову звітність про обсяги придбання, реалізації алкоголю та тютюнових виробів

Оксана Продан звернулася до Міністра фінансів О. Данилюка з проханням скасувати нову звітність про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Запропоновано скасувати нову звітність про обсяги придбання, реалізації алкоголю та тютюнових виробів

Відповідне звернення оприлюднене 25 квітня на офіційному веб-сайті нардепа Оксани Продан.

Як зазначено у зверненні, наразі більшість суб’єктів господарювання не в змозі вчасно виконати вимоги Наказу Мінфіну №49, оскільки в них відсутня технічна можливість ведення обліку обсягів алкогольних напоїв та тютюнової продукції у розрізі кодів та видів такої продукції, а облік поштучної реалізації таких товарів потрібно буде робити вручну. Це потребує великих затрат часу та залучення додаткових трудових ресурсів. Також існує велика ймовірність допущення помилок при «ручному» підрахунку. Своєю чергою, штраф за неподання чи несвоєчасне подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів становить 17 000 грн.

"Зазначений звіт введений виключно для ускладнення обліку та збільшення ймовірності накладення штрафів на платників податків, адже вже сьогодні вони подають до органів Державної фіскальної служби України електронні копії розрахункових документів по реалізованим товарам", - зауважила нардеп.

З огляду на це, Оксана Продан просить Міністра фінансів О. Данилюка від імені  підприємців та госпсуб’єктів, які здійснюють продаж підакцизних товарів, скасувати наказ Мінфіну від 11.02.2016 р. №49 "як такий, що не відповідає загальнодержавним принципам дерегуляції, ускладнює ведення підприємницької діяльності, збільшує фінансові затрати суб’єктів господарювання, та при цьому дублює існуючі в органах Державної фіскальної служби України дані."

Нагадаємо, що Наказом №49 затверджено 7 нових форм звітності про алкогольно-тютюнову продукцію: №1-РС№2-РС№3-РС№1-ОА№1-ОТ№1-РА№1-РТ.  Докладніше про це читайте у роз'ясненні податківців, а також в аналітичній статті від редакції (для передплатників).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»