• Посилання скопійовано

Неприбуткові організації повинні подавати фінансову звітність органам статистики

Держстат наголошує, що всі юридичні особи, незалежно від організаційно-правових форм і форм власності, зобов'язані подавати фінансову звітність

Неприбуткові організації повинні подавати фінансову звітність органам статистики

Держстат у листі від 20.05.2016 р. №15.2-20/788Пі зазначив, що відповідно до чинного законодавства всі юридичні особи, незалежно від організаційно-правових форм і форм власності, зобов'язані подавати фінансову звітність користувачам, у тому числі й органам державної статистики.

Отже, неприбуткові організації, які мають статус юридичної особи, повинні подавати на адресу органів державної статистики фінансову звітність, складену за формами, затвердженими Міністерством фінансів України.

 Зверніть увагу!  Обов'язку подавати фінзвітність до ДФС у неприбуткових організацій не має, допоки вони не порушать умови неприбутковості та не стануть платниками податку на прибуток. 

Але оскільки ДФС та Держстат здійснюють збирання фінансової звітності в електронному вигляді за допомогою автоматизованої системи "Єдине вікно подання електронної звітності", то показники фінзвітності неприбуткових організацій податківці можуть переглядати та перевіряти. 

Не дивуйтесь, якщо податківці на підставі цієї інформації будуть наполягати на поданні Звіту щодо доходів неприбуткових організацій. Але не у всіх випадках таке подання буде обов'язковим з точки зору чинних норм подактового законодавства. Наприклад, отримання доходу від реалізації основних засобів не призведе до обов'язку неприбуткової організації сплачувати податок на прибуток і подавати Звіт, якщо кошти, отримані від такої реалізації, будуть використані згідно із напрямками, встановленими  установчими документами такої організації Про те, коли виникає обов'язок подавати такий Звіт, читайте тут>>

Крім того, нагадуємо, що 2 серпня набрав чинності  наказ Мінфіну від 17.06.2016 р. №553, яким затверджено нову форму Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організаціїДокладніше  >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна служба статистики України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»