• Посилання скопійовано

Відображаємо у декларації з податку на прибуток авансові внески у разі виплати дивідендів

Податківці розповіли, як у декларації з податку на прибуток відображаються суми авансових внесків при виплаті дивідендів (прирівняних до них платежів) у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток

Відображаємо у декларації з податку на прибуток  авансові внески у разі виплати дивідендів

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (підкатегорія 102.23.02) роз'яснила, що cума авансового внеску, яка має бути сплачена при виплаті дивідендів (прирівняних до них платежів) у звітному (податковому) періоді, відображається у рядку 6 додатка АВ до декларації з податку на прибутокта переноситься до рядка 20 декларації.

Розрахунок зменшення нарахованої суми податку на прибуток на суму сплачених авансових внесків здійснюється у додатку ЗП до декларації, а саме:

- у рядку 16.2 додатка ЗП відображаються авансові внески, нараховані та сплачені у звітному (податковому) періоді (значення показника рядка 6 додатка АВ до декларації);

- у рядку 16.3 – авансові внески, нараховані та сплачені у минулих звітних (податкових) періодах. які не враховані у зменшення податку на прибуток (значення показника рядка 16.4.2 додатка ЗП до декларації попереднього звітного (податкового) періоду);

- у рядку 16.4 – сумарне значення рядка 16.2 (нараховані та сплачені авансові внески у звітному (податковому) періоді (першому кварталі, півріччі, трьох кварталах, році)) та рядка 16.3 (авансові внески, не зараховані у зменшення податку у минулих періодах), у тому числі:

  • у рядку 16.4.1 (до внесення змін до форми декларації наказом Мінфіну від 08.07.2016 р. № 585 – рядок 16.3.1 додатка ЗП до декларації) – нараховані та сплачені у поточному звітному (податковому) періоді авансові внески, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку на прибуток за такий звітний період;
  • у рядку 16.4.2 – нараховані та сплачені авансові внески, що відносяться на зменшення нарахованої суми податку на прибуток в наступних звітних (податкових) періодах (рядок 16.4 - рядок 16.4.1, переноситься до рядка 16.3 додатка ЗП до рядка 16 декларації за наступний звітний (податковий) період).

Читайте також:

Увага! Зміни у декларації з податку на прибуток;

Аналітика від Дт-Кт: як змінилися додатки АВ та ЗП до декларації з прибутку;

Авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів: нарахування та відображення у звітності

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»