• Посилання скопійовано

Як в формі №1ДФ відображати військовий збір: нагадування від ДФС

У рядку «Військовий збір» форми №1ДФ зазначаються лише доходи, з яких утримувався військовий збір

Як в формі №1ДФ відображати військовий збір: нагадування від ДФС

ДФС у м. Києві у листі від 10.11.2016 р. №7431/П/26-15-13-02-15 нагадує, що порядок відображення відомостей у розділі II «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір» податкового розрахунку за ф. 1ДФ визначено п. 3.11 Порядку №4.

Згідно з ним, у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого та перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

На підставі вищенаведених норм Порядку №4 податківці зробили висновок:  у рядку «Військовий збір» зазначаються лише ті доходи, з яких утримувався військовий збір.

Нагадаємо, що протягом 2016 року думка податківців з приводу заповнення рядка "Військовий збір" розд. ІІ ф. №1 ДФ постійно змінювалася. Детальніше ми писали про це тут, тут і тут.

 

Зараз у підкатегорії 103.25 ресурсу "ЗІР" міститься така точка зору ДФС: у рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу.

Водночас ДФС у м. Києві повідомляє, що в кожній районній ДПІ функціонують Центри обслуговування платників податків, в яких надаються, зокрема  консультаційні послуги з питань  практичного застосування норм Податкового кодексу. У разі виникнення додаткових питань, зокрема, із заповнення форми №1ДФ податківці радять звертатись до ЦОП за місцем податкового обліку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»