• Посилання скопійовано

Річна звітність з ЄСВ для підприємців: новий лист ДФС

Податківці нагадали, як та коли звітувати з єдиного соцвнеску фізичним особам-підприємцям

Річна звітність з ЄСВ для підприємців: новий лист ДФС

Спосіб подання

Податківці в листі ДФС від 25.01.2017 №1592/7/99-99-13-02-01-17 (текст наразі не оприлюднено) нагадують, що платниками ЄСВ, зокрема, є фізичні особи-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

Звіт з ЄСВ (додаток 5) до податкового органу подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік в один із таких способів:

  • засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації ЕЦП відповідальних осіб;
  • на паперових носіях;
  • на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації;
  • надсилання з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

 

Порядок та строки подання Звіту

Форми та строки подання Звіту фізичними особами-підприємцями, у тому числі, які обрали спрощену систему оподаткування, передбачено розділом III Порядку №435. Так, такі особи формують та подають до контролюючих органів Звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом. Отже, граничний термін подання звіту за 2016 рік – 9 лютого 2017 року, а звітним періодом є календарний рік.

Звіт подається за формою №5 згідно з додатком 5 до цього Порядку із зазначенням типу форми «початкова».

Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають самі за себе до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 2 додатка 5 до Порядку.

Пунктом 10 розділу IV Порядку передбачено, що фізичні особи-підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування самі за себе формують та подають до контролюючих органів Звіт згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку.

 

Зверніть увагу! Фізичні особи-підприємці, які протягом звітного року змінювали систему оподаткування, формують та подають до контролюючих органів Звіт з наявним титульним аркушем, який включає дві таблиці: таблицю 1 та таблицю 2 додатка 5 до Порядку.

 

Зауважимо, що відповідальним за правильність та достовірність заповнення Звіту є страхувальник. Звіт складений з порушенням, вважається таким, що не подавався.

Також з приводу складання та подання додатку 5 читайте аналітику від редакції.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»