• Посилання скопійовано

Оновлено форму декларації з транспортного податку

Мінфін виклав у новій редакції декларацію з транспортного податку

Оновлено форму декларації з транспортного податку

Мінфін наказом від 27.06.2017 р. №595 (зареєстрований в Мін'юсті 19.07.2017 р.) виклав у новій редакції податкову декларацію з транспортного податку.

Такі зміни зумовлені набранням чинності Законом №1797-VIII, яким внесено зміни до пп. 267.2.1 ПКУ в частині визначення об’єкта оподаткування. Зокрема, до критеріїв визначення вартості транспортного засобу включено тип пального. Докладно про це ми писали тут>>

Як саме змінилася нова форма декларації - читайте в аналітиці від Дт-Кт>>

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Точна дата публікації поки що невідома.

Нагадаємо, що згідно з пп. 267.6.4 ПКУ таку декларацію подають платники податку - юрсоби. Вони самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ, до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення. Отже, можемо припустити, що декларацію з транспортного податку за 2018 рік потрібно буде подавати уже за новою формоюВтім, як тільки з’являться офіційні роз’яснення з цього приводу, ми вас обов’язково про це повідомимо!

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»