• Посилання скопійовано

Хто відповідатиме за неподаний звіт з ЄСВ через несвоєчасне надходження квитанції №2

У ДФС зазначили, що часом та датою подання платником податків електронного документа є час та дата надсилання органом ДФС першої квитанції, якщо в ній зазначено інформацію про збереження документа на центральному рівні

Хто відповідатиме за неподаний звіт з ЄСВ  через несвоєчасне надходження квитанції №2

ДФС у м. Києві роз'яснила, що положеннями розділу I Інструкції № 233 визначено наступне.

Квитанція про одержання податкового документа в електронному вигляді (перша квитанція) - це електронний документ, що формується програмним забезпеченням органів ДФС та засвідчує факт і час одержання податкового документа в електронному вигляді.

Квитанція про приймання податкового документа в електронному вигляді (друга квитанція) - це електронний документ, що формується програмним забезпеченням ДФС та засвідчує факт та час приймання (неприймання) податкового документа в електронному вигляді у базу даних ДФС.

Згідно з п. 7.4 розділу III Інструкції перша квитанція є підтвердженням платнику податків передачі його податкових документів в електронному вигляді до органу ДФС засобами телекомунікаційного зв’язку.

Підтвердженням платнику податків прийняття його податкових документів до бази даних ДФС згідно з п. 7.5 розділу III Інструкції є друга квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, в якій визначаються:

  • реквізити прийнятого податкового документа в електронній формі,
  • відповідність податкового документа в електронній формі затвердженому формату (стандарту) електронного документа,
  • результати перевірки ЕЦП,
  • інформація про платника податків,
  • дата та час приймання,
  • реєстраційний номер,
  • податковий період, за який подається податкова звітність,
  • дані про відправника квитанції.

Якщо надіслані податкові документи сформовано з помилкою, то платнику податків надсилається друга квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі із зазначенням причин.

Таким чином, часом та датою подання платником податків електронного документа є час та дата надсилання органом ДФС першої квитанції, якщо в ній зазначено інформацію про збереження документа на центральному рівні.

Додатково зазначено, що відправником других квитанцій з інформацією щодо реєстрації звітів з ЄСВ в реєстрі застрахованих осіб є ДФСУ. 

*** 

Читайте також: Чому своєчасно не приходять квитанції №2 про подання звіту з ЄСВ - відповідає ДФС 

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»