• Посилання скопійовано

Деякі аспекти із заповнення звіту з ЄСВ - у спільному роз'ясненні ПФУ та ДФСУ

Як у таблиці 6 звіту з ЄСВ відобразити суму компенсації за невикористану відпустку під час звільнення? Коли ставити ознаку «Неповний робочий час»? Які відомості не зазначаються у звітному місяці? Як відобразити коригування додаткової бази нарахування ЄСВ, а також суми відпускних та лікарняних?

Деякі аспекти із заповнення звіту з ЄСВ - у спільному роз'ясненні ПФУ та ДФСУ

ДФС та ПФУ  у Черкаській області оприлюднили Методичні рекомендації щодо подання звіту з ЄСВ у форматі відповідей на запитання страхувальників, що найчастіше виникають під час заповнення звітності. Зокрема, вони роз'яснили, що:

1) Суму компенсації за невикористану відпустку потрібно відображати в одному рядку із зарплатою, нарахованою за місяць звільнення, тобто без виділення цієї суми окремим рядком.

2) Ознака «Неповний робочий час» (реквізит 24 «Ознака неповного робочого часу» таблиці 6 звіту з ЄСВ) проставляється, якщо особа працює:

  • неповний робочий день (тобто зменшення тривалості щоденної роботи на обумовлену кількість годин);
  • неповний робочий тиждень (зберігається нормальна тривалість робочого дня, але зменшується кількість робочих днів на тиждень);
  • у разі поєднання неповного робочого дня та неповного робочого тижня (наприклад, тривалість робочого дня 5 годин при 4-х робочих днях на тиждень).

3) Коригування додаткової бази нарахування ЄСВ у таблиці 6 звіту з ЄСВ потрібно показуватиі, якщо помилку допущено в місяцях, починаючи з травня 2015 року. До цього місяця форма звіту з ЄСВ не передбачала відображення додаткової бази та нарахованого на неї ЄСВ у таблиці 6. Тому виправлення додаткової бази нарахування до травня 2015 року відображається лише в таблиці 1 звіту з ЄСВ. Таке можливо, якщо помилково визначено/не визначено суму додаткової бази нарахування. В такому разі необхідно визначити додаткову базу нарахування за минулий звітний період і донарахувати єдиний соцвнесок. Коригування необхідно відобразити в таблицях 1 і 6 звіту з ЄСВ.

Якщо у звітному місяці виникає потреба нараховувати єдиний вонесок із додаткової бази нарахування, щодо працівника у таблиці 6 звіту з ЄСВ необхідно заповнити два рядки:

  • у першому - вказується фактична база нарахування ЄСВ;
  • у другому — сума додаткової бази нарахування — різниця між фактичною базою нарахування ЄСВ і розміром мінімальної зарплати.

Код типу нарахування «13» застосовується лише в звітному місяці за звітний період. У разі донарахування сум до мінімальної зарплати за минулий період донарахування відображається з кодом типу нарахування «2». При цьому в таблиці 1 звіту з ЄСВ обов’язково потрібно зазначити зміст помилки (наприклад, донарахування сум до мінімальної заробітної плати за місяць/рік).

Повний текст відповідей можна переглянути тут>>

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»