• Посилання скопійовано

Підприємець-«загальносистемник» припиняє свою діяльність: в які строки подати ліквідаційні звіти?

У які терміни слід подавати ліквідаційну звітність фізособі - підприємцю на загальній системі оподаткування у випадку припинення діяльності

Підприємець-«загальносистемник» припиняє свою діяльність: в які строки подати ліквідаційні звіти?

ДФС у Харківській області нагадує, що відповідно до пп. 6 п. 11.18 розділу XI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588, після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа-платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності.

Така фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з бюджетом від провадження підприємницької діяльності - в установлені строки подати відповідному контролюючому органу податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відповідно до пп. 177.11 ПКУ фізичні особи, щодо яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за їх рішенням, подають податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, в якій відображаються виключно доходи від проведення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Разом із податковою декларацією протягом зазначеного терміну фізичні особи – підприємці надають «ліквідаційну» звітність щодо сум нарахованого ЄСВ. Така норма, передбачена п.11 розділу Ш наказу Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511 «Про внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» й введена в дію з 1 серпня 2018 року.

 

Довідково:

З 1 серпня 2018 року відповідно до п. 11 розділу Ш наказу Мінфіну  від 15.05.2018 р. № 511 «Про внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» особи, які проводять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах надають «ліквідаційну» звітність щодо сум нарахованого ЄСВ протягом 30 календарних днів з дня подання заяви до органу доходів і зборів про зняття з обліку платника єдиного внеску.

***

Читайте також: 

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»