• Посилання скопійовано

Не подали чи несвоєчасно подали звіт про пільги? Сплатіть штраф 170 грн!

ДФСУ надала роз'яснення щодо застосування штрафних санкцій за несвоєчасне подання звітів про суми податкових пільг

Не подали чи несвоєчасно подали звіт про пільги? Сплатіть штраф 170 грн!

ДФС у Запорізькій області нагадує, що відповідно до ст. 30 ПКУ податкова пільга – це передбачене податковим та митним законодавством звільнення платника податків від обов’язку щодо нарахування та сплати податку та збору в меншому розмірі за наявності підстав, визначених п. 30.2 ПКУ. Згідно з п. 30.8 ПКУ контроль за правильністю надання та обліку податкових пільг здійснюють контролюючі органи.

При цьому суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про пільги, про що наголошується у п. 2 Порядку №1233.

Звіт подається суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду (п. 3 Порядку №1233).

Законом  №1797 (набрав чинності з 01.01.2017 р.) зокрема до п. 46.1 ПКУ внесено зміни, що прирівнюють звітність про суми податкових та митних пільг до податкових декларацій.

Отже, у разі неподання або несвоєчасного подання платниками податків звітів про пільги до них застосовуються штрафні санкції, передбачені п. 120.1 ПКУ за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності, а саме: накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Аналогічні дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

***

Читайте також: 

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»