• Посилання скопійовано

Податківці зняли при перевірці від'ємне значення з прибутку: що зі звітом з пільг?

Чи подається Звіт про пільги за наступні звітні періоди поточного року, якщо за результатами перевірки декларації з податку на прибуток за минулий податковий (звітний) рік контролюючим органом було знято всю суму від’ємного значення, відображену у Звіті про пільг за І квартал цього ж року, та у разі якщо у декларації з прибутку в одному кварталі був задекларований позитивний об’єкт оподаткування, а в іншому від’ємний?

Податківці зняли при перевірці від'ємне значення з прибутку: що зі звітом з пільг?

ДФСУ у підкатегорії 102.22 ресурсу «ЗІР»:  якщо платником податку на прибуток подано Звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт) за І квартал податкового (звітного) року, в якому відображена сума пільги з податку на прибуток, передбачена пп. 140.4.2 ПКУ, а за результатами перевірки  декларації з податку на прибуток за минулий податковий (звітний) рік (далі – Декларація) контролюючим органом було знято всю суму від’ємного значення об’єкта оподаткування, що обліковувалось у нього в Декларації, то Звіт за наступні податкові (звітні) періоди (ІІ квартал, ІІІ квартал, рік) не подається, за умови, що інших податкових пільг підприємство не має.

У разі якщо в Декларації в одному кварталі податкового (звітного) року був задекларований позитивний об’єкт оподаткування, а в іншому від’ємний, то враховуючи те, що розрахунки зазначеної пільги здійснюються на підставі показників такої Декларації, Звіт подається наростаючим підсумком з початку року. При цьому у Звіті відображається застосована у попередньому звітному періоді цього ж року податкова пільга.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»