• Посилання скопійовано

Яку фінзвітність мають складати неприбуткові організації?

Податківці розповіли, яку фінзвітність мають складати неприбуткові організації та подавати разом зі звітом про використання доходів

Яку фінзвітність мають складати неприбуткові організації?

ДФС у Запорізькій області розповідає, фінансова звітність, що складається та подається неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та її невід'ємною частиною.

Формою Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, передбачено подання форм фінансової звітності як додатка ФЗ до Звіту.

Підприємства (крім бюджетних установ) можуть належати до мікропідприємств, малих, середніх або великих підприємств.

Мікропідприємствами є підприємства, показники яких на дату складання річної фінансової звітності за рік, що передує звітному, відповідають щонайменше двом із таких критеріїв:

– балансова вартість активів – до 350 тисяч євро;

– чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – до 700 тисяч євро;

– середня кількість працівників – до 10 осіб.

Малими є підприємства, які не відповідають критеріям для мікропідприємств та показники яких на дату складання річної фінансової звітності за рік, що передує звітному, відповідають щонайменше двом із таких критеріїв:

– балансова вартість активів – до 4 мільйонів євро;

– чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – до 8 мільйонів євро;

– середня кількість працівників – до 50 осіб.

П(С)БО 25 встановлено, що його норми застосовуються (крім підприємств, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами):

1) для складання Фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва (ф. №1-м, ф. №2-м):

– суб'єктами малого підприємництва – юридичними особами, які визнані такими відповідно до законодавства (крім тих, які складають Спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва);

– представництвами іноземних суб'єктів господарської діяльності;

2) для складання Спрощеного фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва (ф. №1-мс, ф. №2-мс):

– суб'єктами малого підприємництва – юридичними особами, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства;

– суб'єктами малого підприємництва – юридичними особами, що відповідають критеріям мікропідприємництва.

Для інших юридичних осіб усіх форм власності (крім банків та бюджетних установ) передбачено фінансову звітність, яка складається з: – Балансу (Звіту про фінансовий стан), – Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), – Звіту про рух грошових коштів і – Звіту про власний капітал (форми №№1 - 4) (п. 1 розд. ІІ П(С) БО 1).

Крім того, зазначені юридичні особи складають фінансову звітність за формою №5 «Примітки до річної фінансової звітності», затверджену наказом МФУ від 29.11.2000 №302.

Отже, неприбутковими установами та організаціями (крім неприбуткових організацій, які підпадають під критерії мікропідприємств, малих підприємств, бюджетних установ) разом зі Звітом про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації подається: 

Неприбуткові установи, організації, які підпадають під критерії мікропідприємств, малих підприємств, подають скорочену за показниками фінансову звітність (Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва, Спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва) у складі Балансу і Звіту про фінансові результати.

Зазначена норма визначена п. 46.2 ПКУст. 2ст. 11 Закону №996.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»