• Посилання скопійовано

Звітуєте з плати за землю за 2019 рік – подайте разом з нею нову довідку про нормативну грошову оцінку

При подачі декларації з плати за землю за 2019 рік необхідно надавати нову довідку (витяг) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Звітуєте з плати за землю за 2019 рік – подайте разом з нею нову довідку про нормативну грошову оцінку

ДФС у м. Києві інформує, що з 17.07.2018 року набрав чинності наказ Мінагрополітики від 27.03.2018 р. №162, яким внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.11.2016 року  №489 (далі – Порядок №489).

Порядком передбачено, що з 17.07.2018 року для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, та у разі якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовується із значенням 3,0 (Кф – множник, який застосовується при обчисленні розміру нормативної грошової оцінки землі під час виконання робіт з такої оцінки).

Відповідно при подачі податкової декларації по платі за землю (орендної плати) з фізичних осіб за 2019 рік (від ред. – за нормами ПКУ декларацію подають тільки юрособи), необхідно надавати і нову довідку (витяг) про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (далі – Довідка), яка видана з врахуванням вимоги Порядку №489, як це передбачено ст. 286 ПКУ.

Водночас нагадуємо, що Довідка згідно з п. 286.2 ПКУ подається суб'єктом господарювання разом з першою декларацією (фактичний початок діяльності як платника плати за землю), а надалі така Довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Для отримання більш детальної інформації щодо нормативної оцінки земельних ділянок необхідно звертатися до територіальних підрозділів Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру за місцем розташування земельних ділянок.

 

Від редакції:

Це перше роз'яснення хоч й територіальної податкової щодо необхідності подавати разом з декларацією на 2019 рік нової довідки про нормативну грошову оцінку. Але у своєму повідомленні Київські податківці помилково зазначили щодо декларації по платі за землю (орендної плати) з фізичних осіб за 2019 рік. За нормами п. 286.2 ПКУ саме юрособи та фізособи-підприємців (крім фізосіб) мають подавати декларацію. Оскільки загального роз'яснення від ДФС щодо отримання нової довідки для звітування за 2019 рік ще не надавалося, краще за цим питанням звертатися до свого податкового органу, аби не перездавати потім декларацію та правильно розрахувати податок.  

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»