• Посилання скопійовано

Єдина звітність з ЄСВ та ПДФО: коли чекати?

У III кварталі 2020 року Мінфін має розробити та прийняти НПА щодо запровадження єдиної звітності з ЄСВ та ПДФО та постанову КМУ про порядок функціонування єдиного рахунку

Єдина звітність з ЄСВ та ПДФО: коли чекати?

Нагадаємо, що Законами від 19.09.2019 р. №115-IX та від 19.09.2019 р. №116-IX передбачено запровадження єдиної звітності з ЄСВ та ПДФО. Вони наберуть чинності з 1 січня 2021 року. Отже, нову єдину звітність з ПДФО та ЄСВ вперше потрібно буде подавати за І квартал 2021 року.

Коли ж з'явиться сама форма звіту?

На виконання вищезазначених законів Міфін у III кварталі 2020 року має розробити та прийняти відповідні НПА. Це передбачено проектом розпорядження КМУ “Про затвердження плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу Світового банку “Ведення бізнесу” (“Doing Business”) та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України” (завантажити).

Крім єдиної звітності, з 1 січня 2021 року передбачено також запровадження єдиного рахунку для податків та ЄСВ. З огляду на це, проектом розпорядження КМУ передбачено розроблення та прийняття Мінфіном у III кварталі 2020 року постанови КМУ про порядок функціонування єдиного рахунку.

Що ще передбачено проектом Плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу «Doing Business»:

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»