• Посилання скопійовано

Для мікро та малого підприємництва планують спростити умови застосування РРО

Проектом Плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу «Doing Business» передбачено спрощення умов застосування РРО для мікро та малого підприємництва

Для мікро та малого підприємництва планують спростити умови застосування РРО

Мінекономрозвитку оприлюднило проект розпорядження КМУ “Про затвердження плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу Світового банку “Ведення бізнесу” (“Doing Business”) та визнання такими, що втратили чинність, деяких розпоряджень Кабінету Міністрів України” (завантажити).

Ним, зокрема передбачено спрощення умов застосування РРО для мікро та малого підприємництва шляхом:

  • запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП щодо дотримання ними порядку застосування РРО,
  • пом’якшення відповідальності ФОП за порушення ними встановленого порядку подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО,
  • забезпечення прозорих і необтяжливих процедур РРО під час реалізації товарів (надання послуг) через мережу Інтернет.

Мінфін та Мінекономіки мають розробити та подати на розгляд КМУ та подальше супроводження у Верховній Раді проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» 

Нагадаємо, що Президент також доручив Кабміну до кінця 2019 року розробити законопроект щодо запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП у частині РРО та пом'якшення відповідальності за порушення порядку подання звітності з РРО.

***

Що ще передбачено проектом Плану дій щодо підвищення позиції України в рейтингу «Doing Business»:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»