• Посилання скопійовано

Увага! З 1 квітня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

Для наданої та отриманої поворотної фіндопомоги буде введено окремі ознаки доходів 153 та 197 відповідно. Також передбачається поділити ознаку 106 щодо оренди нерухомості та землі на три окремі

Увага! З 1 квітня з’являться нові ознаки доходів для ф. №1ДФ

21 січня 2020 року Мінфін оприлюднив проект свого наказу «Про затвердження Змін у додаток до  Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб,  і сум утриманого з них податку» (завантажити).  

За пояснювальною запискою та відповідними додатками до проекту виходить, що зміст форми №1ДФ не зміниться. Проектом наказу вносяться зміни до додатку до Порядку № 4. А саме: у  розділі 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб»  чинні назви ознак доходів приводяться у відповідність із нормами ПКУ та вводяться нові ознаки (додаток 1).

За проектом наказ набере чинності з 1 квітня 2020 року. У такому разі під час звітування за ІІ квартал 2020 року слід буде застосовувати нові ознаки доходів.

Далі проаналізуємо, що ж зміниться.

 

Поворотна фіндопомога

За пояснювальною запискою до проекту, з метою покращення аналітичної роботи з адміністрування ПДФО пропонується  узагальнену ознаку 153 «Основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку» поділити на дві:

  • 153 «Сума поворотної фінансової допомоги наданої платником  податку іншим особам, яка повертається йому»;
  • 197 «Сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

 

Оренда нерухомості та землі

Також буде розподілено види доходів з ознаки «106» (наразі за нею відображаються всі види доходів щодо оренди нерухомості та землі) на ознаки:

  • 106 «Надання земельної частки (паю)в лізинг, оренду або суборенду»;
  • 195 «Надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майновий паю в лізинг, оренду суборенду, емфітевзис»;
  • 196 «Надання майна (крім земельної частки (паю), земельної  ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в лізинг, оренду або суборенду».

Зі змісту ознаки доходу 125 приберуть згадку про внески за договорами довгострокового страхування життя.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»