• Посилання скопійовано

Інформування про бенефіціарів все ближче: Мінфін майже розробив проект структури власності

За інформацією Мінфіну, проект наказу щодо структури власності буде оприлюднено найближчим часом, після узгодження остаточної версії. І тільки після того, як він набере чинності, розпочнеться тримісячний термін для оновлення даних щодо бенефіціарів

Інформування про бенефіціарів все ближче: Мінфін майже розробив проект структури власності

Щодо обов'язку юросіб подати дані про бенефіціарів

Нагадуємо, що юридичні особи, зареєстровані до набрання чинності Законом №361, подають державному реєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника  та структуру власності протягом трьох місяців з дня набрання чинності наказу щодо форми та змісту структури власності. Про це ми писали тут.

Форма відомостей почала діяти з 1 червня 2020 року, але структури Мінфін ще не затвердив. Відповідно старт строку у три місяця для оновлення даних так й не розпочався.

 

Розроблення проекту структури 

І ось 27 липня Мінфін повідомив, що відбулась робоча нарада з представниками Міністерства юстиції, Міністерства цифрової трансформації, Державної служби фінансового моніторингу та НБУ з питань затвердження форми та змісту структури власності юридичних осіб.

В повідомленні Мінфіну вказується, що наразі завершується робота над розробленням нормативно-правових актів з питань здійснення фінансового моніторингу, в тому числі і проекту наказу про затвердження форми та змісту структури власності.

«Наша головна задача сьогодні – в найкоротший термін доопрацювати та затвердити документ, оскільки у представників бізнесу і державних органів виникає багато запитань в цій сфері», – наголосив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін наприкінці зустрічі.

Проект наказу буде оприлюднено найближчим часом, після узгодження остаточної версії проекту з державними органами та міжнародними експертами.

Тобто Мінфін тільки збирається підготувати проект структури власності. Далі він має пройти всі стадії реєстрації та офіційного опублікування і тільки після цього набере чинності та дасть старт компанії з оновлення інформації про власників в ЄДР (реєстрації кінцевих бенефіціарів).

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»