• Посилання скопійовано

Фонд інвалідів: з 12 лютого Звіт про осіб з інвалідністю приймається лише за новою формою!

Нова форма Звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю (№ 10-ПОІ) затверджена наказом Мінсоцполітики від 18.12.2020 р. № 821 і набрала чинності з 12 лютого 2021 року. З цієї дати цей Звіт приймається Фондом інвалідів тільки за цією формою

Фонд інвалідів: з 12 лютого Звіт про осіб з інвалідністю приймається лише за новою формою!

Фонд соцзахист інвалідів наголошує, що відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Порядок подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджений постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" та "Про зайнятість населення".

Відповідно до вищезгаданого Порядку звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані, за формою № 10-ПОІ (річна). Форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства соціальної політики України.

УВАГА! Звіти надаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних відділень Фонду соціального захисту інвалідів. Чинними законодавчими та нормативними актами не передбачено подання звіту за формою № 10-ПОІ (річна) в електронному вигляді.

 

ВАЖЛИВО! Внесено зміни до форми звітності 10-ПОІ (річна)

29 січня 2021 року в Міністерстві юстиції України за № 115/35737 зареєстровано наказ Міністерства соціальної політики України від 18 грудня 2020 року № 821 «Про внесення змін до форми звітності № 10-ПОІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю» та Інструкції щодо її заповнення». Цим наказом внесено зміни до форми звітності та Інструкції щодо її заповнення, затверджених наказом Мінсоцполітики від 27.08.2020 № 591.

З 12 лютого 2021 року набрали чинності зміни до Звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за формою № 10-ПОІ та Інструкції щодо його заповнення, внесені наказом Мінсоцполітики №821 від 18.12.2020 р., зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.01.2021 р. № 115/35737.

Нормативний акт опубліковано в "Офіційному віснику" № 11 від 12 лютого 2021 р.

 

Зверніть УВАГУ!!!

З дня набрання чинності наказу Мінсоцполітики від 18.12.2020 №821 територіальні відділення Фонду приймають Звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за звітний 2020 рік, за формою №10-ПОІ, з врахуванням цих змін. Це також стосується і звітів, які надсилаються рекомендованими листами на адреси територіальних відділень Фонду.

Звіти, які складено за попередньою формою (без врахування змін) не приймаються.

Останній день для звітування - 26 лютого 2021 року. Про це ми писали тут. 

! Новий бланк звіту можна завантажити за посиланням.

 

Джерело: Фонд соціального захисту інвалідів

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»