• Посилання скопійовано

Нові декларації з місцевих податків і зборів: ДПС повторно оприлюднила проєкти

На сайті ДПС повторно розміщено проєкти наказів Мінфіну з оновленими формами декларацій з місцевих податків та зборів

Нові декларації з місцевих податків і зборів: ДПС повторно оприлюднила проєкти

12 січня 2022 року ДПСУ повторно розмістила проєкти наказів Мінфіну, якими пропонує затвердити нові форми декларацій з місцевих податків та зборів. А саме:

Якщо ці накази будуть затверджені, то вони наберуть чинності з дня офіційного опублікування наказів.

Відповідно до п. 46.6 ПКУ нові форми декларацій набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення. Тобто, якщо набрання чинності відбудеться цього року, то оновлені форми декларацій слід буде подавати за періоди, починаючи з 2023 року, а за 2022 рік звітувати ще слід буде за старою формою.

Але податківці можуть, як зазвичай, рекомендувати подавати вже оновлені форми за поточні звітні періоди. Якщо будуть такі роз’яснення, ми вас обов’язково повідомимо.

Що саме зміниться в оновлених формах декларацій ми писали під час першого їх оприлюднення у жовтні 2021 року - у цій статті.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»