• Посилання скопійовано

19 липня - останній день звітування з акцизу та ПДВ за лютий-травень без штрафів

19 липня платникам, які мають можливість відзвітувати, потрібно подати декларації з ПДВ та акцизу за лютий, березень, квітень та травень 2022 року

19 липня - останній день звітування з акцизу та ПДВ за лютий-травень без штрафів

ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що у вівторок, 19 липня 2022 року, завершуються граничні терміни:

подання звітності:

  • податкової декларації з ПДВ за лютий, березень, квітень та травень 2022 року – для платників податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо подання податкової звітності – абз. 3 пп. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ;
  • декларації акцизного податку за лютий, березень, квітень та травень 2022 року – для платників податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо подання податкової звітності – абз. 3 пп. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ.

сплати:

  • ЄСВ ФОП, у тому числі ФОП, які застосовують спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність та членами фермерських господарств за ІІ квартал 2022 року – абз. 3 ч. 8 ст. 9 Закону України №2464;
  • авансових платежів з ПДФО ФОП, крім ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, розрахованих самостійно згідно з фактичними даними обліку доходів і витрат за ІІ квартал 2022 року – пп. 177.5.1 ПКУ.

Зауважимо, що 19 липня ще й громадяни, які мають можливість виконувати податкові обов'язки та які на сьогодні не подали декларації про доходи за 2021 рік, повинні подати декларацію. Про це ми писали тут

Від редакції: наразі так й немає порядку щодо визначення можливості та неможливості виконання податкових обовʼязків під час війни.

Мінфін мав вже затвердити порядок визначення можливості виконувати податкові обовʼязки під час війни, але поки є тільки проєкт Наказу. Докладно про нього ми писали тут. З текстом проєкту можна ознайомитися тут.

19 липня вже близько, тому платникам ПДВ та акцизу слід дивитися хоча б на проєкт та розуміти, чи підходить вони за критеріями за ним.

***

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»